ISO 17100:2015

ISO 14001

Το ISO 17100:2015 είναι ένα πρότυπο που καθορίζει τις απαιτήσεις για τους παρόχους μεταφραστικών υπηρεσιών όσον αφορά τη διαχείριση βασικών διαδικασιών, πόρων και άλλων πτυχών που σχετίζονται με τις μεταφραστικές υπηρεσίες.

Το πρότυπο καλύπτει διάφορες πτυχές των μεταφραστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας μεταφραστών και κριτών, της χρήσης τεχνολογίας στη μετάφραση, της διαχείρισης έργων, της εμπιστευτικότητας και της ηθικής συμπεριφοράς. Στόχος του είναι να διασφαλίσει ότι οι μεταφραστικές υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και των τελικών χρηστών, διατηρώντας παράλληλα υψηλή ποιότητα και συνέπεια στη μετάφραση.

Το ISO 17100:2015 ισχύει για όλους τους τύπους μεταφραστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, τεχνικών, ιατρικών και οικονομικών μεταφράσεων. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από παρόχους μεταφραστικών υπηρεσιών, πελάτες και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς που εμπλέκονται στη διαδικασία μετάφρασης για να διασφαλιστεί ότι οι μεταφραστικές υπηρεσίες πληρούν τα απαιτούμενα πρότυπα και παρέχονται με επαγγελματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Διασφαλίζει υπηρεσίες μετάφρασης υψηλής ποιότητας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πελατών και των τελικών χρηστών.